Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.